miercuri, 22 februarie 2012

Cazare Costineşti | Despre Costineşti

Costinesti este o comuna si o statiune din judetul Constanta, pe tarmul marii. A evoluat dintr-un sat pescaresc in anul 1960 intr-o destinatie de vara, foarte populata de tineri, dar in special pentru studenti. In interiorul tarmului se afla o mica laguna.

Statiunea este una dintre cele mai vizitate statiuni ale litoralului romanesc, aflata la 11km de Eforie Sud. A luat fiinta in anul 1949, odata cu aparitia primei tabere destinate elevilor, ca o statiune studenteasca, insa unii au ramas fideli chiar daca au trecut de prima tinerete.

Se suprapune pe vechea vatra a unei colonii grecesti, fiind cunoscuta in evul mediu si sub numele de Mangeapunar. In 1960 apare pe harta sub denumirea de Libertatea, iar numele de cazare Costinesti se datoreaza omului politic si latifundiar Emil Costinescu.

Detine o plaja lunga de 800m si lata de 10-50m fiind ideala pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive si yoga. Vara este scaldata in razele soarelui de la 10 pana la 12 ore pe zi, datorita orientarii spre est si rasariturile de soare sunt spectaculoase.

Unul dintre principalele puncte de atractie ale Costinestiului este epava care poarta numele de ”Evanghelia”, aceasta a esuat la sfarsitul anilor ’60 datorita conditiilor atmosferice nevaforabile si a vizibilitatii reduse. Carena vasului a ramas blocata între doua stânci în forma de V.

Evanghelia a fost o nava comerciala greaca apartinând vestitului om de afaceri Aristotel Onassis. Datorita costurilor mult prea mari de recuperare, ea a fost abandonata, intrând ulterior in patrimoniul statului român si devenind simbolul Costinestiului.


Cei ce vor sa îsi testeze limitele si sa-si încerce curajul pot ajunge la epava fie înot, fie cu o ambarcatiune usoara. Nu numai în timpul sezonului estival turistii pot beneficia de frumusetile si de tratamentele de sanatate, ci si iarna când pe lacul cu apa dulce apar lebede sau rate salbatice la iernat.  Plaja este pustie, mult mai curata ca în sezonul estival iar marea de un albastru profund si lipsesc algele. Dupa furtuna pe plaja apar scoici sau melci de mare de dimensiuni impresionante, de care se pot bucura turistii sositi pe litoral.

Posibilitatile de cazare in Costinesti sunt multiple, de la hoteluri, apartamente, vile, pana la proprietati private ale localnicilor care isi pun locuinta la dispozitia turistilor.

Obeliscul este prima constructie de acest gen si a fost realizat in anul 1970, fiind un semnal de tabara, numindu-se si “Foarfeca”, insa in timp si-a capatat renumele si a devenit simbol. Luata de pe plaja in urma inundatilor, a fost din nou ridicat la inceputul sezonului estival 2006. Este mult mai mare, de la 12 m a fost ridicat la 18m.

Coasta de nord este intr-o accentuata dezvoltare a constructiilor, numarul mare al caselor noi si al vilelor avand aspectul unui orasel. Strazile localitatii sunt asfaltate; exista o varietate de posibilitati de a investi in servicii turistice, folosind forta de munca locala. Astfel pentru viitor sunt prevazute construirea de noi capacitati de cazare in agroturism, precum si facilitati de agrement nautic. Se are in vedere si extinderea si modernizarea retelei de transport.

Din 2002 statiunea detine o Catedrala a Tineretului unde turistii pot sa isi satisfaca nevoile spiritiuale.

Lacul Costinesti detine o suprafata de 7ha, adancime mica si este separate de mare prin cordoane de nisip. Este unicul din Romania care nu este alimentat subteran. Gradul de salinitate este ridicat, in urma caruia s-a format un strat considerabil de namol folosit la tratarea bolilor reumatice.

Manastirea „Sfanta Elena de la Mare” la 3km de Schitu, in dreptul Vadului lui Caraman, fiind o manastire de maicute. Data de 14 mai 1996 marcheaza momentul sfintirii locului manastirii, iar sfintirea acesteia a fost facuta pe 21mai 1998.

In afara posibilitatilor de cazare Eforie si masa, statiunea Costinesti dispune de o baza materiala bogata, ca:
  •     Cluburi cu Sali de expozitie
  •     Biblioteci
  •     Studiouri pentru auditii muzicale
  •     Terenuri de sport( tenis de camp, volei, fotbal, handbal, baschet)
  •     Cinematograf
  •     Teatru de Vara unde zilnic au loc diferite concerte in aer liber.
Baza nautica a lacului "Costinesti" (se pot practica plimbari cu barca, hidrobicicleta si schiul nautic, caiac, barci, sau pentru cei ce doresc putina adrenalina plimbarile cu banana, si multe altele de acest gen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu