marți, 23 octombrie 2012

Statiunea Costinesti - statiunea tineretului

Statiunea Costinesti, numita si statiunea Tineretului, a luat nastere in anul 1949 cand s-a deschis prima tabara pentru elevi. Bucurandu-se de numarul tot mai mare de elevi, in anul 1959 se deschide tabara internationala a studentilor si de atunci Costinesti devine statiunea Tineretului.

Costinesti este situat in judetul Constanta la 31 km de orasul Constanta. Plaja se intinde pe o lungime de 1 km.

Costinesti este o atractie pentru tineri, datorita cazarilor ieftine, comparativ cu alte statiuni, ce le ofera conditii decente in hoteluri, vile, case, toate acestea avand o capacitate de aproximativ 19.000 de turisti.


Din lista unitatilor de cazare, unul din cele mai cautate este hotelul Forum care este alcatuit din 130 camere duble si 4 apartamente complet renovate ce ofera conditii bune de cazare la tarife accesibile. Un alt avantaj al hotelului este pozitia sa, fiind situat chiar la 10 m de plaja in partea sudica a statiunii Costinesti.

Statiunea Costinesti are o sumedenie de atractii cum ar fi:

1. Principala atractie o reprezinta discotecile in aer liber, cum ar fi: Tineretului, Ring si Vox Maris. Nu exista weekend fara ca aceste discoteci sa nu fie ocupate pana la refuz.

2. White Horse, cunoscutul restaurant, pe a carei terasa poti asculta rock clasic inca din anii ’60, insa si rock din zilele noastre.

3. Epava Evanghelia. Aceasta nava a fost construita in anii ’30 si apartinea unui comerciant grec pe nume Aristotel Onassis. Nava are o lungime de 131 de metri, o latime de 17 metri si 10 m inaltime. Povestea spune ca Onassis ar fi pus la cale cu capitanul vasului sa scufunde nava pentru a lua despagubiri pe asigurare, deoarece in doi ani nava ar fi trebuit dusa la casat. Cert este ca oficial nava a esuat in 15 octombrie 1968 din cauza furtunii.

4. Obeliscul din Costinesti, principalul simbol al statiunii de la malul marii. Obeliscul a fost amplasat pe plaja centrala in anii ’70. Datorita inundatiilor din anul 2005, acest simbol a fost distrus, insa a fost construit unul nou in 2006 mult mai puternic si impunator.
5. Microformele sapate in calcar.
6. Tabere de studenti si Yoga si alte atractii.
Daca “Vara nu dormi”, atunci Costinesti este cea mai buna alegere. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu